Leren op afstand


Inleiding en instructie video

Klik hier voor het script van de bovenstaande video.

Zoom

Wij, en met ons heel veel scholen, hebben goede ervaringen met Zoom. Zie zoom.us voor details. Voor contact met scholen werken we per 1.4.2020 met deze software.

SchoolUnited App om het werk te structreren

Zoom is prima voor video-conferencing en chatten, maar is niet gemaakt om op een gestructureerde manier te werken. Het onderdeel postings door kinderen in de SchoolsUnited App kan je ondersteunen als aanvulling op Zoom. Je kunt kinderen in de nieuwe SchoolsUnited App een account geven: Dat gaat als volgt:

Ga naar het leerkrachtendashboard op de website en klik op nieuwe leerling:


 

Maak de accounts aan en kies bij voorkeur een 6 cijferige pincode voor de leerlingen:De leerlingen maken geen gebruik van een e-mail service van SchoolsUnited, gebruik voor extra veiligheid een niet-bestaand mailadres. Wij adviseren Leerlingnaam@schoolnaam.nl.

De kinderen kunnen inloggen: 

Via Google Chrome en app.schoolsunited.eu kunnen kinderen inloggen, met de domeinnaam van de school, login naam en wachtwoord inloggen die je ze geeft. Vanaf dat moment kunnen ze postings doen en jij kunt deze goedkeuren of parkeren. Als je naar www.schoolsunited.eu/boekje gaat dan vind je daar op pagina 14 en 15 het onderdeel 'postings door kinderen'. 

 

Heb je interesse in een Workshop om alles te begrijpen, ga dan naar www.schoolsunited.eu/workshops. We geven deze workshops i.v.m. het Coronavirus on-line.