Veiligheid


Versleuteling wordt in de loop van 2017 fasegewijs ingevoerd. Technieken die voorheen gebruikt werden door alleen grotere websites zijn vanaf dan ook beschikbaar voor al onze relaties.

HTTPS

Een website kan via een http- of https- (s=secure) verbinding opgebouwd worden. Alle nieuwe websites worden uitgerust met een https-verbinding en wachtwoorden gaan vanaf dan versleuteld over het internet zodat het veel lastiger is om deze te onderscheppen.

Encryptie op de server

Naast een https-verbinding, worden de wachtwoorden van de leerkrachten, ouders en leerlingen versleuteld opgeslagen, evenals de gegevens in het OuderCommunicatieSysteem. 

SchoolApp

Het over en weer sturen van wachtwoorden van de SchoolApp en de server gaan via een https-verbinding. Hierdoor is het onderscheppen van deze gegevens zonder specialistische kennis niet mogelijk.

Versleuteling van de namen van pdf-bestanden op het intranet

Alle pdf-bestanden die op het intranet in de up/downloadmodule worden geplaatst, zijn versleuteld. Daarmee is het ‘raden’ van bestandsnamen niet meer mogelijk. Nieuwsbrieven hebben bijvoorbeeld een bepaalde logica in de benaming en wanneer je één naam weet, zou je de andere kunnen ‘raden’.


support@schoolsunited.eu  |  verkoop@schoolsunited.eu  |  administratie@schoolsunited.eu