SchoolAppNog voor wij terug zijn van onze schoolreis, staat de fotoreportage al in de SchoolApp (en op de website)!


Steeds meer mensen werken meer met hun smartphone dan met de computer. Om deze nieuwe manier van werken te ondersteunen, hebben wij de SchoolApp ontwikkeld. De SchoolApp integreert naadloos met de schoolwebsite van SchoolsUnited. Hierdoor kunnen nieuwsitems, kalenderitems en foto’s worden toegevoegd (en verwijderd) zonder dat er een computer aan te pas hoeft te komen. Er is een groepsoverstijgende en groepsspecifieke gedeelte in de SchoolApp.
 

Groepsoverstijgende gedeelte 

De groepsoverstijgende gedeelte is voor iedereen zichtbaar. Hier vind je algemene informatie over de school, zoals de school bellen, de website bezoeken, een e-mail sturen, de nieuwsbrieven etc.
 

Groepsspecifieke gedeelte

Het groepsspecifieke gedeelte is alleen zichtbaar voor de leerkrachten, ouders en familieleden van de groep. Hierin zijn nieuwsitems, kalenderitems en foto's van de betreffende groep te zien. Zij kunnen zich voor de groepsspecifieke nieuws registeren via de schoolwebsite.
 

1. Nieuwsberichten

Om alle nieuwsberichten te zien druk je op de groepsspecifieke knop, je komt dan automatisch in het nieuwsoverzicht. Hier worden
de nieuwsberichten weergegeven en kunnen deze ook verwijderd worden.

2. Kalenderitems

In de groepsspecifieke kalender kan bijvoorbeeld huiswerk worden toegevoegd. Ook kunnen in dit overzicht kalenderitems weer verwijderd worden.

3. Fotoalbum

De groepsspecifieke fotoalbums zijn alleen zichtbaar voor ouders met een groepscode. Op dit scherm kunnen albums ook weer verwijderd worden. 

 

Drie niveaus gebruikers

We maken onderscheid tussen leerkacht, ouders en familieleden. De fotoalbums, nieuwsberichten en kalenderitems van de groep worden geüpload door de leerkracht. Hij of zij kan ervoor kiezen of ouders mogen reageren op nieuwsberichten. Familieleden zien wel deze berichten, maar niet de reacties. Ouders hebben een gebruikersaccount en familieleden enkel een groepscode.

1. Leerkrachtenbetrokkenheid

Leerkrachten kunnen berichten toevoegen, aanpassen en verwijderen. Ook kunnen ze reageren op reacties van ouders en deze eventueel verwijderen!


2. Ouderbetrokkenheid

Ouders kunnen reageren op een bericht dat geplaatst is. Ook kunnen ze een bericht leuk vinden met een smiley.


3. Familiebetrokkenheid

Familieleden van de groep kunnen alles zien, behalve reacties. Ook kan er niet geliked worden door de familieleden.